Spring naar de navigatie


Tarpania’s Hoeve

Twee vakantiewoningen, van alle gemakken voorzien, die tegen de schuur zijn gebouwd. Vanuit je slaapkamer kijk je zo in de schuur en zie je veel poezen rondhollen of een muisje vangen. Straks lopen er paarden in de binnenrijbak of hoor je in de stallen de paarden hinneken.

Tarpania’s Hoeve is speciaal voor jou gebouwd. Voor jonge mensen, die ernstig en langdurig ziek zijn door kanker, je ouders ( of verzorgers) en je broertje(s) en/of zusje(s). Om op adem te komen in de schone Flevolandse lucht. Om mee te kijken en te zien wat er allemaal op een stoeterij/boerderij gebeurd.  Waar het hele gezin tot rust kan komen en/of op adem kan komen na/of tijdens een behandeling.

De Tarpania’s Hoeve is een stoeterij waar paarden gehouden en gefokt worden. De meeste paarden zijn veulens,  jonge paarden, fokmerries of draagmerries. Enkele paarden worden gereden in de sport op een professionele manier.  De paarden zijn dus niet te rijden door gasten of kinderen. Dit zou veel te gevaarlijk zijn. Wel kan er meegenoten worden,  wanneer er veulens geboren worden en kan men op de stal meegenieten van alles wat er gebeurd.

Zie ook de pagina Stichting Vrienden van de Tarpania Hoeve! Wij zijn afhankelijk van sponsors en giften en doen verder alles met vrijwilligers en krijgen geen subsidie.