Spring naar de navigatie


Achtergrond

Je moet de voorgeschiedenis kennen om te begrijpen wat in Swifterbant tot stand kwam. In 1983 werd dochter Corine ernstig ziek. Na vele onderzoeken werd leukemie vastgesteld. Er volgde een jaar van intensieve behandeling zowel thuis als in het Emma Kinderziekenhuis te Amsterdam. Gelukkig is ze volledig genezen en is nu een gezonde boerendochter, inmiddels werkzaam in de bakkerij te Swifterbant en omgeving. Als ex-kankerpatient (survivor) vindt ze het leuk om de gezinnen met kinderen te ontmoeten, dit wanneer mogelijk buiten haar werkzaamheden om. Zelf woont Corine niet meer op de boerderij, evenals Edwin en Wilmar. Op de boerderij wonen nu alleen Ab en Annet.

Die nare periode is allang achter de rug maar de familie de Lange weet nog als de dag van gisteren hoe lotgenoten, die vanuit het ziekenhuis een dag mee mochten en opfleurden op het destijds schapenbedrijf. Even weg van de altijd aanwezige spanningen en afmattende behandelingen.

Zo ontstond het idee op het erf vakantieverblijven te bouwen. Voor jeugdige kankerpatientjes, hun ouders/verzorgers en hun broertjes en zusjes. Zo zijn er unieke vakantiehuizen verrezen: vanuit de slaapkamers kijk je rechtstreeks in de schuur.

De vakantiewoningen kunnen besproken worden voor een week, midweek of een weekend. De bezoekers kunnen zich in een natuurlijke omgeving ontspannen om tot rust te komen.  Meegenieten van de werkzaamheden op een boerderij en momenteel voornamelijk stoeterij. Het accent ligt op de dagelijkse gang van zaken. Ontspanning en/of inspanning in een natuurlijke en evenwichtige omgeving, tussen dieren, geeft nieuwe energie en kracht om verder te gaan in een moeilijke tijd.